Wie zijn wij

De legendarische band Creedence Clearwater Revival dateert uit de jaren 60/70. In de slechts 5(!) jaren dat de band heeft bestaan, heeft Creedence een grote hoeveelheid hits gescoord. Tussen 1968 en 1971 was de band toonaangevend op de hitlijsten.  Drie generaties liefhebbers kennen hits zoals Proud Mary, Bad Moon Rising, Fortunate Son en Who’ll Stop The Rain. Hieruit blijkt hoe tijdloos deze muziek is. Hoewel zanger/componist John Fogerty nog steeds toert met zijn hits en drummer “Cosmo” Clifford en bassist Stu Cook ook de nummers van Creedence blijven spelen in hun band Creedence Clearwater Revisited, zal het niet meer komen tot een hereniging. Met het spelen van onder andere de hierboven genoemde nummers wil WALTSOC een bijdrage leveren aan het levend houden van de muziek van Creedence Clearwater Revival. Aan de passie van de bandleden zal het niet liggen!

WALTSOC is opgericht op 10 mei 2018 .

Hans Mikkers – Drums

Vanaf zijn middelbare schooltijd is Hans fan van, onder andere, Yes, Aphrodite’s Child, The Who en natuurlijk Creedence Clearwater Revival. Zijn muzikale interesse is blijven hangen in de late jaren ’60 en vroege ’70 en toen hij is begonnen met drummen kon het niet anders dan dat dit zou uitdraaien op een Creedence Clearwater Revival tribute band. En zo geschiede. Na deelname aan verschillende bands, nam Hans in 2018 het initiatief tot het oprichten van WALTSOC. Hans kreeg les van, onder andere, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk en zijn vaste docent Paul Castricum. Het spelen van de nummers van Creedence is voor hem een extra dimensie dan het plezier van samen muziek maken.

Miebeth Mikkers – slaggitaar

Miebeth heeft haar roots in een zeer muzikale familie. Hoewel, zoals al haar familieleden, klassiek geschoold, is haar interesse breder en heeft ook de rockmuziek haar hart gestolen. Als een echte Proud Mary hanteert ze de slaggitaar bij WALTSOC. Haar passie komt terug in een zeer kritische evaluatie van haar eigen spel.

Tom Yerushalmi – leadvocals, gitaar, keyboard, mondharmonica en percussie

Van klein kinds af aan heeft Tom een grote passie voor muziek gehad. Hij heeft door de jaren heen meerdere instrumenten leren bespelen waarvan zijn voorkeur uit gaat naar zijn akoestische gitaar. Op de middelbare school kwam hij tot de ontdekking dat hij ook een aardig nootje kan zingen en sinds dat moment is zijn passie voor muziek alleen nog maar groter geworden.Sinds die tijd heeft hij in meerdere bandjes gespeeld en schrijft ook veel eigen muziek. Zijn muzikale interesses en inspiraties haalt hij het meest uit de Oldies voornamelijk de 50’s & 60’s. Waar CCR ook zeker een onderdeel van is. Om te proberen in de schoenen van John Fogerty te stappen is absoluut geen simpele opgave. Maar Tom gooit zijn hart en ziel in de strijd om zijn eer te betonen aan deze legendarische man en band.

Tim Borst – sologitaar en vocals

Gitaarmuziek is er door de vader van Tim met de paplepel ingegoten. Lange tijd speelt Tim af en toe gitaar op zijn zolderkamer. Pas jaren later wordt de gitaar ook in een band-setting opgepakt. Eerst in een pop-rock coverband, waar Tim als enige gitarist veel akkoordenwerk speelt. Nu is WALTSOC via drijvende kracht Hans op zijn pad gekomen. Tim leert in detail over de prachtige muziek van CCR die na al die decennia nog steeds heel vaak ten gehore wordt gebracht. Bijvoorbeeld door WALTSOC.

Karel Faile – Basgitaar en vocals

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Karel. Vroeger speelde hij trompet, accordeon en keyboard. Met het spelen van de basgitaar heeft hij zijn echte passie gevonden. Zijn liefde voor de muziek van CCR komt volledig tot zijn recht bij WALTSOC. Karel is tevens bassist van de Amazingband, de vaste begeleidingsband van het Amazingkoor uit Lutjebroek.

Website Hosting & Support door Webdiensten ZZP.